Wetenschap en Liefde komen samen


‘Gezondheid vraagt jezelf lief te hebben’

Fysieke of mentale klachten vertellen je dat je gedrag je uitput. Je lichaam vraagt om verandering.

De wetenschappelijke kennis van klinischePsychoNeuroImmunologie (kPNI) geeft inzicht in hoe de klachten zijn ontstaan. Basale onrust blijkt de grootste oorzaak voor vele chronische klachten. Deze onrust kan een gevolg  zijn van je levensstijl (denk aan voeding, beweging, bioritme en toxische stoffen), mentale stress (zoals moeten voldoen en angsten) en trauma’s.  Deze factoren zetten je alarmsysteem aan, de stress-assen en het  immuunsysteem, om je voor te bereiden op de strijd. Een korte durende strijd is gezond. Echter door aanhoudende basale onrust komt er geen einde aan de dreiging. Je alarmsysteem blijft in actie.

Je kunt dit vergelijken met een waakhond die alarm slaat en continu gevaar blijft voelen. Hij blijft blaffen, rennen en put zichzelf uit en beschadigt de tuin. Je waakhond, het alarmsysteem, moet tot rust gebracht worden.

Met behulp van de kennis van kPNI kunnen adviezen in voeding, gedrag en beweging worden ingezet om het lichaam te herstellen. Hier zit een deel van de oplossing.

Je bent meer dan je lichaam. Je hebt een zelfhelende energiebron tot je beschikking. Door basale onrust sluit het alarmsysteem je lichaam af voor deze energie. De kracht van liefde kalmeert deze waakhond en opent het lichaam voor de helende energie. De combinatie van kPNI en de Kracht van Liefde maakt snel herstel mogelijk.

16