Mag je jezelf blijven in deze wereld? Een kind komt op de aarde om zichzelf te ervaren. Al op jonge leeftijd wordt duidelijk dat men hier op aarde niet zit te wachten op zijn echte zelf. Het is handiger als je een persoon wordt die in de maatschappij past. Kijk ik nu naar mijn werk, ik help mensen weer de regie te nemen om zichzelf te mogen leven. Niet jezelf leven en je continu aanpassen put mensen uit. Hoe krachtig zou het zijn als een kind in zijn ontwikkeling zichzelf mag blijven en zo zijn plek creëert in de maatschappij? Of is ‘het jezelf verlaten’en ‘het jezelf weer vinden’onderdeel van het leerproces hier op aarde?

Terug naar leven vanuit het hart, ‘The education of the heart’

Past het onderwijs vandaag de dag bij wat de nieuwe wereld nodig heeft? De conclusie van Rolf Winters na zijn reis langs een aantal ‘oer’volkeren is: In de Westerse wereld zijn wij de verbinding kwijtgeraakt. Door het verlies van de connectie met de natuur, onszelf en de medemens, vindt verwaarlozing plaats op deze niveaus.  Hoe kan de westerse wereld de verbinding herstellen en een wereld met een toekomst creëren voor onze kinderen?

Ik voel dat de kracht van liefde, die ieder mens draagt in het hart, de verbinding weer kan herstellen. Eerst met jezelf en daarmee met je omgeving. Het voelen en mogen volgen van de grootse wijsheid van ons hart is wat nu ontbreekt in het onderwijs. Het volgen van de intuitie die de kracht van liefde opent creëert een harmonieuze toekomst.

geen reacties

Laat een bericht achter